Μη κατηγοριοποιημένο

Τι είναι οι βιοδιεγέρτες;

Τι είναι οι βιοδιεγέρτες;

Οι βιοδιεγέρτες είναι μια κατηγορία προϊόντων, που λόγω του περιεχομένου τους σε ουσίες και μικροοργανισμούς, έχουν την ικανότητα να επιδρούν στη αύξηση και την ανάπτυξη των φυτικών οργανισμών.Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν εκχυλίσματα φυκών, χουμικά και φουλβικά οξέα, πρωτεΐνες και αμινοξέα, χιτοζάνη, ανόργανες ενώσεις, μύκητες και βακτήρια. Χρησιμοποιούνται με σκοπό την αύξηση της ποιότητας αλλά και της ποσότητας παραγωγής της καλλιέργειας.

Οι βιοδιεγερτικές ουσίες επιδρούν και διευκολύνουν διαδικασίες όπως η πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων και η ανοχή στο βιοτικό και αβιοτικό στρες (π.χ. ανομβρία, μυκητολογικές ασθένειες).

Επίσης, έχουν την ικανότητα, μέσω της δραστηριότητας των μικροοργανισμών, να βελτιώνουν φυσικοχημικές ιδιότητες του εδάφους αλλά και να ευνοούν την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος.

Τι προσφέρουν

Έχουν ένα ευρύ φάσμα δράσης και συμμετέχουν ευεργετικά σε πολλές διεργασίες του φυτού.

Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι:
ενισχύουν την άμυνα του φυτού
• βοηθούν στην καλύτερη πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων από το φυτό.
αναπτύσσουν τη μικροβιακή δραστηριότητα του εδάφους

 

Πότε και πώς γίνεται η εφαρμογή τους στα φυτά

Η εφαρμογή τους γίνεται :

  • με ψεκασμό στο φύλλωμα
  • μέσω του εδάφους
  • με ριζοπότισμα
  • με προσθήκη του προϊόντος στο νερό άρδευσης.

Ανάλογα την καλλιέργεια και το σκεύασμα προσαρμόζουμε και την εποχή επέμβασης, δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις η εφαρμογή γίνεται κατά τη φύτευση μέσω του εδάφους ή μέσω ψεκασμού κατά την ανθοφορία.

Για να γίνει μία εύκολη κατανόηση των βιοδιεγερτικών προϊόντων, μπορείτε να τα σκεφτείτε σαν ένα “εμβόλιο”που μας προετοιμάζει να αντιμετωπίσουμε έναν ιό που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα. Οι βιοδιεγέρτες με απλά λόγια βοηθούν το φυτό να αντιμετωπίσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις που πιθανόν θα βιώσει στο μέλλον και του μαθαίνουν να φροντίζει καλύτερα τον εαυτό του.

Biorizon

Πιο συγκεκριμένα, τα βιοδιεγερτικά προϊόντα Biobalance και Levoamin της εταιρείας Biorizon παράγονται από μικροάλγη. Τα μικροάλγη είναι ουσίες πολύ πλούσιες σε βιταμίνες, σε αντίθεση με τα απλά φύκη που αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες και έχουν χαμηλή παρουσία πρωτεϊνών στη σύνθεση τους.

Η υψηλή περιεκτικότητα των μικροάλγεων σε πρωτεΐνες τα καθιστά άριστη τροφή για τα φυτά όλων των καλλιεργειών, με εξαιρετικά αποτελέσματα ανάπτυξης του ριζικού τους συστήματος, αλλά και γρήγορο πρασίνισμα των φύλλων τους. Επίσης η σύνθεση τους αποτελείται από φυσικές φυτοορμόνες, πολυσακχαρίτες και υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών και πολυφαινολών.

 

Απευθυνθείτε σε ένα από τα 4 σημεία πώλησης μας και στους εξειδικευμένους γεωπόνους μας για να προμηθευτείτε τα «μαγικά» αυτά προϊόντα και να ισχυροποιήσετε το ανοσοποιητικό σύστημα των φυτών και της παραγωγής σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *