Μη κατηγοριοποιημένο

Η καλλιέργεια σουσαμιού μπαίνει δυναμικά στο γεωργικό χάρτη των Σερρών

Η εταιρεία μας μπαίνει δυναμικά στην εμπορία της καλλιέργειας σουσαμιού που κάνει το ντεμπούτο του φέτος στο Νομό Σερρών. Σε συνεργασία με τα Ελληνικά Στερεά Βιοκαύσιμα ΑΕ των αδελφών Παυλίδη, ήρθαμε σε επαφή με παραγωγούς του Ν. Σερρών, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να μπουν στην καλλιέργεια του σουσαμιού.
Πρόκειται για μια σοβαρή και προσοδοφόρα καλλιεργητική πρόταση και το ενδιαφέρον στην Ελλάδα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ιδίως από τη στιγμή που η απορρόφηση του προϊόντος είναι εγγυημένη από τη χαλβαδοποιία Ολύμπος της οικογένειας Παπαγιάννη, η οποία από την πρώτη στιγμή στήριξε το εγχείρημα. Επίσης, προβλέπεται να υπάρχει και στήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να συμπεριληφθεί στη λίστα των επιδοτούμενων προϊόντων της νέας ΚΑΠ.
Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση παραγωγών με ομιλητή τον κ. Σάββα Παυλίδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Ελληνικά Στερεά Βιοκαύσιμα Α.Ε.», σχετικά με την καλλιέργεια του σουσαμιού. Οι παραγωγοί που παρευρέθηκαν έμαθαν περισσότερα για τις τεχνικές καλλιέργειας του σουσαμιού, τα εδάφη καλλιέργειας, την απαραίτητη λίπανση που πρέπει να εφαρμόσουν, την εποχή σποράς, τιμή σύμβασης και την προστασία από ζιζάνια και έντομα.
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εισάγει το 99,5% των αναγκών της σε σουσάμι από το εξωτερικό, ενώ έχει όλες τις προοπτικές να είναι αυτόνομη. Ας ξεκινήσουμε να επενδύουμε σε αυτή την καλλιέργεια και θα δούμε τα οικονομικά και πρακτικά οφέλη στο μέλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους γεωπόνους μας σε ένα από τα τέσσερα καταστήματα του Ν. Σερρών, οι οποίοι θα χαρούν να σας βοηθήσουν.
   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *