Μη κατηγοριοποιημένο

Πληροφορίες για την αναγκαιότητα της θρέψης σε όλες τις καλλιέργειες

Πληροφορίες για την αναγκαιότητα της θρέψης σε όλες τις καλλιέργειες

 

Είναι γνωστό ότι η γεωργία είναι η μεγαλύτερη και δυσκολότερη επιστήμη. Σήμερα στην γεωργία αντιμετωπίζουμε δύο μεγάλα προβλήματα:

 • Συνεχή αύξηση των εξόδων
 • Κυμαινόμενες τιμές των αγροτικών προϊόντων και δυστυχώς συνεχώς μειωμένες λόγω των ανεξέλεγκτων εισαγωγών (ελληνοποιήσεις).

Στόχος μας πάντα είναι να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και να αυξήσουμε το εισόδημα μας. Για να επιτευχθεί αυτό κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή αύξηση των αποδόσεων. Για την επιτυχία του χρειάζεται να γνωρίζουμε την κάθε καλλιέργεια πολύ καλά.

Τα παρακάτω είναι στοιχεία που πρέπει όλοι οι παραγωγοί και γεωπόνοι να λαμβάνουμε υπόψη μας:

 1. Ορθή επιλογή καλλιέργειας.
 2. Επιλογή ποικιλίας ή υβριδίου για το συγκεκριμένο χωράφι μας.
 3. Εδαφολογική ανάλυση (τουλάχιστον ανά 3-5 έτη). Το έδαφος είναι ζωντανός οργανισμός, ένα εργοστάσιο παραγωγής πρώτων υλών και χρειάζεται τακτή παρακολούθηση.
 4. Άριστη γνώση διαχείρισης της καλλιέργειας, ειδικά σε δύσκολες καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι.
 5. Γνώση των απαιτήσεων της καλλιέργειας σε θρεπτικά συστατικά (κύρια στοιχεία και ιχνοστοιχεία).
 6. Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού επιβάλλει την ανάγκη αύξησης της παραγωγικότητας της γεωργίας για την ικανοποίηση των τροφικών αναγκών δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
 7. Είναι γνωστό ότι οι αποδόσεις πολλών καλλιεργειών έχουν αρχίσει να μειώνονται λόγω της ακατάλληλης μη ισορροπημένης λίπανσης – θρέψης των καλλιεργειών.
 8. Η αυξανόμενη έλλειψη θρεπτικών ουσιών στο έδαφος προκαλεί σημαντικές οικονομικές απώλειες στους γεωργούς και σημαντικές μειώσεις στη διατροφική αξία των παραγόμενων προϊόντων.
 9. Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ορθή χρήση λιπασμάτων τα οποία πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά των καλλιεργειών και παράλληλα να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Μια σημαντικά υποσχόμενη λύση είναι τα λιπάσματα που στηρίζονται στην νανοτεχνολογία (NHET). Τα νανολιπάσματα Ωmegafert παράγονται στο εργοστάσιο Καρβάλης-Καβάλας με μια παγκόσμια καινοτομία στη θρέψη.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από ένα από τα τέσσερα υποκαταστήματα μας του Ν. Σερρών και να δείτε πραγματική ανάπτυξη στις καλλιέργειες σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *